voetbalzone

Salzburg geeft Adriaanse beschamend afscheid

31 mei 2009, 17:39
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2009, 17:39
Advertentie
Co Adriaanse leidde Red Bull Salzburg naar de titel in Oostenrijk, maar toch zal de Nederlander met een vervelend gevoel afscheid nemen. De kampioen blameerde zich zondagmiddag door in eigen huis met 1-4 te verliezen van hekkensluiter SCR Altach. Marc Janko wist niet te scoren, waardoor het record van Hans Krankl in de boeken blijft staan.

In het seizoen 1977/78 wist de huidig trainer van LASK Linz liefst 41 maal het net wist te vinden en Janko wilde dit record graag breken. De spits stond op 39 doelpunten en hoopte dat de defensie van laagvlieger Altach nog een paar geklopt zou kunnen worden. Het liep, tot de verbazing van velen, echter anders.

Het begin was nog wel goed geweest van Salzburg. Alexander Zickler opende na een kwartier spelen de score, waarna de fans er eens goed voor gingen zitten. Meer treffers bleven echter uit en vijf minuten voor rust nivelleerde Alexander Guem de stand. Tomas Jun, Stephan Kling en Matthias Koch maakten de blamage van Salzburg vervolgens compleet. Voor de kampioen betekende het de achtste nederlaag van het seizoen.

Adriaanse nam zodoende met een katterig gevoel afscheid van Oostenrijk. De coach maakt plaats voor Huub Stevens en gaat er zelf een jaar tussenuit om zich op andere interesses te richten. Zoals het ernaar uitziet blijven Barry Opdam en Robin Nelisse wel in de Mozartstad werkzaam. Ook topschutter Janko heeft een doorlopend contract.
Bezig met laden …