voetbalzone

Salzburg geeft via Mendes da Silva verkregen voorsprong laat weg

Thijs Post04 dec 2010, 19:25
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2010, 19:25
Advertentie

Red Bull Salzburg heeft haar opmars in de Oostenrijkse Bundesliga tijdelijk moeten staken. David Mendes da Silva was zaterdagavond belangrijk voor de equipe van trainer Huub Stevens: de Nederlander zorgde voor het openingsdoelpunt in de topper tegen Austria Wien. Vier minuten voor tijd zorgde Aleksandar Dragovic echter voor de gelijkmaker, waardoor de manschappen van Stevens het nalaten verder in te lopen op lijstaanvoerder SV Ried. De koploper speelt zondag tegen Rapid Wien.

In een koud en matig bevolkt stadion was met name Simon Cziommer in de eerste helft bedrijvig, maar de voorzetten van de rechtermiddenvelder werden niet op waarde geschat door zijn ploeggenoten. Nadat een vrije trap van diezelfde Cziommer nog aan alles en iedereen voorbijging zorgde Mendes voor de openingstreffer. Roman Wallner lepelde het speeltuig het strafschopgebied in, waar de Nederlander klaar stond om de bal onder Wien-doelman Heinz Lindner door te schuiven.

In een levendige eerste helft, waarin beide partijen veel kansen kregen, werd vervolgens niet meer gescoord. De bezoekers deden er in de tweede helft alles aan om de voorsprong van Salzburg weg te werken. De ploeg van Stevens kwam maar moeilijk onder de druk van FAK uit, maar Salzburg-doelman Gerhard Tremmel hield zijn doel met een aantal prima reddingen lange tijd schoon. Vier minuten voor tijd kreeg Austria loon naar werken: Dragovic tekende met gevoel voor de gelijkmaker. Het verschil tussen Stevens’ Salzburg en SV Ried bedraagt zodoende vier punten, waarbij de koploper zondag de kans heeft die marge op zeven te zetten.

Bezig met laden …