Salzburg haalt uit en is bijna landskampioen

03 mei 2009, 17:33
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2009, 17:33
Red Bull Salzburg kan de champagne bijna ontkurken. De ploeg van Co Adriaanse herstelde zich zondagmiddag van de 3-0 nederlaag die het vorige week leed door het Austria Kärnten van Frenk Schinkels met ruime cijfers te kloppen. Marc Janko scoorde tweemaal in de 6-0 zege en is weer een stap dichterbij het record van Hans Krankl.

De legendarische Oostenrijkse aanvaller wist in het seizoen 1977/78 liefst 41 maal het net te vinden en staat door deze prestatie nog altijd in de recordboeken. Janko wil daar echter graag verandering in brengen. De spits van Salzburg staat na zondagmiddag op 37 doelpunten en weet dat er nog vier wedstrijden te gaan zijn. Volgende week kan Salzburg al kampioen worden.

De koploper had geen enkele moeite met Kärnten, dat al snel op een achterstand kwam. De wedstrijd was nog geen minuut oud toen Vladimir Janocko de openingstreffer op het bord bracht. Somen Tchoyi zorgde vervolgens voor de ruststand, waarna de Afrikaan Janko in de tweede helft de 3-0 liet maken. Janocko maakte vervolgens zijn tweede van de middag, waarna Janko zijn voorbeeld volgde. René Aufhauser verzorgde op aangeven van de niet zelfzuchtige Janko het slotakkoord.

Dankzij de overwinning staat Salzburg, waar Barry Opdam vlak voor tijd werd gewisseld, weer zeven punten voor op de enig overgebleven concurrent Rapid Wien. Salzburg gaat volgende week bij deze ploeg op bezoek en zal zich bij een overwinning landskampioen mogen noemen. Lukt het volgende week nog niet, dan speelt de equipe de week daarop thuis tegen LASK Linz, een laagvlieger in de Oostenrijkse Bundesliga.