voetbalzone

Salzburg Herbstmeister dankzij hattrick Janko

16 nov 2008, 16:37
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2008, 16:37
Advertentie
Co Adriaanse kan er op rekenen dat hij topschutter Mark Janko kwijtraakt in de winterstop. De spits van Red Bull Salzburg blijft maar scoren en breidde zondagmiddag zijn seizoenstotaal tegen SK Austria Kärnten met drie goals uit naar 25 doelpunten. Mede dankzij een loepzuivere hattrick van goudhaantje Janko won Salzburg met 4-1 en mag het zich Herbstmeister noemen.

De equipe van Adriaanse staat na achttien wedstrijden fier bovenaan in de Oostenrijkse Bundesliga met veertig punten; twee meer dan runner-up Sturm Graz. Austria Kärnten staat vijfde en lijkt dit seizoen niet om de prijzen mee te gaan strijden. Toch bood de ploeg Salzburg goed tegenstand. De gasten namen na drie kwartier spelen zelfs brutaal de leiding via Sandro Jose Da Silva.

Na de thee stelde Salzburg snel orde op zaken. Nqwat Mahop maakte er zeven minuten in het tweede bedrijf 1-1 van, waarna Janko het karwei hoogstpersoonlijk afmaakte. De sterspeler van Salzburg benutte eerst een strafschop, waarna hij twee minuten later de wedstrijd in het slot gooide. Janko ging vol goede moed op zoek naar de hattrick en werd vlak voor het laatste fluitsignaal beloond voor zijn werklust. De spits maakte zijn derde en verzorgde daarmee het slotakkoord.

Voor Janko hadden de drie doelpunten nog een speciaal gevolg. De topscorer staat na achttien wedstrijden al op 25 competitietreffers en heeft het clubrecord van Olivier Bierhoff overgenomen. Bierhoff was tot zondagmiddag de speler die in een seizoen de meeste doelpunten maakte voor Salzburg (23 stuks), maar dat record staat nu op naam van Janko. In de Oostenrijkse competitie zijn nog achttien wedstrijden te spelen, maar het heeft er alle schijn van dat de spits het seizoen niet zal afmaken in Salzburg.
Bezig met laden …