voetbalzone

Salzburg is koppositie kwijt na tweede doelpuntloze remise op rij

Bart Kruyt06 dec 2009, 16:28
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2009, 16:28
Advertentie

Red Bull Salzburg heeft ook in de tweede Oostenrijkse topper in twee weken niet weten te scoren. De ploeg van Huub Stevens speelde zondag met 0-0 gelijk tegen Sturm Graz, waardoor zij de koppositie is kwijtgeraakt aan Rapid Wien. Rapid speelde vorige week al 0-0 tegen Salzburg, maar wist deze speelronde wel te winnen van Kapfenberg.

De lijstaanvoerder van de Oostenrijkse Bundesliga heeft nu twee punten meer dan Salzburg, dat tegen nummer vier Sturm Graz geen aanspraak mocht maken op meer. De manschappen van Stevens kregen weliswaar wat kansjes, maar de thuisploeg was toch de gevaarlijkste. De beste kans was vlak na rust voor Klemen Lavric, die van dichtbij echter op Eddie Gustafsson stuitte.

Salzburg, met Barry Opdam in de basis, kreeg mogelijkheden via Dusan Svento, Marc Janko en Somen Tchoyi, maar eigenlijk kwam Sturm Graz niet serieus in de problemen. Stevens bracht daarom Robin Nelisse in de ploeg voor Janko en gooide in de slotfase ook nog Simon Cziommer in de ploeg. Deze leverde in de extra tijd nog een voorzet af op het hoofd van Alexander Zickler, maar de spits kopte net over.

Landskampioen Salzburg houdt dankzij de remise Sturm Graz op afstand, maar is de eerste plaats in de Bundesliga nu wel kwijt. De koppositie werd tot vorige week gedeeld met Rapid, maar deze club staat nu alleen bovenaan. Volgende week hervatten Stevens, Opdam, Nelisse en de andere Salzburgers de competitie met een thuiswedstrijd tegen Austria Kärnten.

Bezig met laden …