Salzburg is na treffers Janko nieuwe koploper van Oostenrijk

Bart Kruyt13 feb 2010, 19:02
Laatst bijgewerkt: 13 feb 2010, 19:02

Red Bull Salzburg is uitstekend begonnen aan de tweede competitiehelft. De ploeg van Huub Stevens zag lijstaanvoerder Rapid Wien vrijdagavond onderuit gaan en profiteerde daarvan door met 1-2 te winnen bij SV Ried. Marc Janko was met twee treffers weer eens het goudhaantje bij Salzburg, dat dankzij de overwinning de nieuwe koploper van Oostenrijk is.

Salzburg, dat zonder Nederlanders in de basis aantrad, kende een uitstekend begin van de wedstrijd en nam al na twee minuten een voorsprong. Met een prachtige steekpass bediende nieuwkomer Roman Wallner (de topscorer van Oostenrijk) zijn nieuwe collega Janko, die beheerst afwerkte. De twee aanvallers bleven vervolgens dreigend en kregen enkele goede mogelijkheden, voordat de marge kort voor rust verdubbeld werd.

Opnieuw was Janko de man die zich liet bejubelen. Een voorzet van Andreas Ulmer bleef ongelukkig hangen in het strafschopgebied van Ried, waarna Janko zich een echte spits toonde en zijn twaalfde treffer van het seizoen binnenwerkte. De bezoekers leken de wedstrijd in handen te hebben, maar de rust deed Ried goed. De thuisploeg begon goed aan de tweede helft en kreeg al een paar mogelijkheden, wat uiteindelijk tot de aansluitingstreffer leidde.

Zeven minuten na de thee kreeg de thuisploeg een vrije trap wegens een overtreding van Christoph Leitgeb. Herwig Drechsel legde de bal met gevoel over de muur heen, waarna Athe Nihiu binnenkopte. De thuisploeg ging vol goede moed op jacht naar de gelijkmaker, maar omdat die uitbleef, stijgt Salzburg naar de eerste plek van de ranglijst. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen LASK Linz, maar donderdag speelt de ploeg eerst nog tegen Standard Luik.