Salzburg kan voorsprong niet vasthouden

22 mrt 2009, 16:28
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2009, 16:28
Red Bull Salzburg is er zondagmiddag niet in geslaagd om de titeldroom van Austria Wien definitief te beëindigen. De ploeg van Co Adriaanse stond lange tijd op voorsprong, maar wist deze niet te verdedigen: 1-1. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst blijft zodoende negen punten.

De remise leek een juiste afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Austria Wien deed in eigen huis weinig onder voor lijstaanvoerder Salzburg en de eerste helft kende kansen voor beide ploegen. De bezoekers waren de gelukkigste en kwamen op voorsprong. Topschutter Marc Janko maakte met een dropkick zijn 33ste seizoenstreffer en bracht zijn ploeg met een goed gevoel de rust in.

De tweede helft stond namens Austria in het teken van de zoektocht naar de gelijkmaker, maar de defensie van Salzburg leek stand te gaan houden. Zes minuten voor het eindsignaal ging het echter toch nog mis. Mamadou Diabang herstelde het evenwicht in de score en zijn treffer bleek het slotakkoord te zijn. Austria mag zodoende blijven hopen, terwijl men bij Salzburg toch tevreden zal zijn dat het verschil niet verkleind werd.