Salzburg ook niet op dreef tegen Wiener Neustadt

22 aug 2009, 21:32
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2009, 21:32
Red Bull Salzburg verkeert in een lichte vormcrisis. Na de teleurstellende 1-2 nederlaag tegen Maccabi Haifa in het kader van de vierde voorronde van de Champions League, kwam de ploeg van Huub Stevens zaterdag op bezoek bij Wiener Neustadt niet verder dan een gelijkspel: 1-1. In de slotfase kwam Robin Nelisse in het veld maar de aanvaller kon het tij niet meer keren voor de regerend landskampioen.

Een verdedigingsfout van Andreas Ulmer en Franz Schiemer stelde de thuisploeg in staat om al na negen minuten de openingstreffer aan te tekenen. Na een voorzet van Alexander Grünwald dook Hannes Aigner tussen het tweetal op en deponeerde de aanvaller de bal in het net: 1-0. Simon Cziommer was enkele malen dicht bij de gelijkmaker maar de middenvelder wist de Neustädter defensie niet te kraken.

Het zat de ploeg van Stevens naarmate de eerste helft verstreek ook niet mee. De titelverdediger raakte de lat en zag hoe een inzet van opnieuw Cziommer van de lijn werd gehaald. Marc Janko, die eindelijk weer in de basis mocht starten, had enkele malen de gelijkmaker op zijn voet maar was alleen vijf minuten voor rust trefzeker. De topschutter rondde een voorzet van Somen Tchoyi niet bijzonder florissant af.

Na rust bleek dat de bezoekers de komende weken aan de afwerking zullen moeten werken. Christian Schwegler raakte na een pass van Janko het aluminium. Salzburg heeft na vijf duels al zes keer de paal of de lat getroffen. Ondanks een offensief, met kansen voor Dusan Svento en Alexander Zickler, eindigde de ontmoeting in een gelijkspel. Salzburg-keeper Eddie Gustafsson verrichtte ook enkele goede reddingen.