voetbalzone

Salzburg op kop dankzij goals Nelisse

20 jul 2008, 21:25
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2008, 21:25
Advertentie
In Oostenrijk weet men na de derde speelronde wie Robin Nelisse is. De Nederlandse spits van Red Bull Salzburg was zondagavond uitstekend op dreef tegen Altach (3-0) en nam twee treffers voor zijn rekening. Vladimir Janocko zorgde vlak voor tijd met een fraaie treffer voor het slotakkoord.

Het Salzburg van de Nederlandse trainer Co Adriaanse was in eigen huis duidelijk te sterk voor Altach, dat tot dusver nog geen punten wist te verzamelen en zich hekkensluiter moet noemen. Nelisse zorgde voor veel opwinding en opende in de negentiende minuut de score. Vlak na rust maakte hij zijn tweede (’48), waarna de wedstrijd gespeeld was.

In het restant hield Salzburg eenvoudig stand. Altach, dat na de rode kaart van Dennis Mimm ook nog eens met tien man kwam te staan, moest zich beperken tot verdedigen en kon nooit terugkomen in de wedstrijd. Janocko maakte er in de 85e minuut 3-0 van en zorgde ervoor dat de supporters met een goed gevoel huiswaarts konden keren. Dankzij de zege is Salzburg de nieuwe koploper van de Bundesliga.

Nelisse staat nu op drie doelpunten uit drie wedstrijden in de Oostenrijkse competitie. De voormalig spits van FC Utrecht trof in de seizoensouverture tegen SV Mattersburg (6-0) al het doel, terwijl hij in de remise tegen Rapid Wien (2-2) niet tot scoren kwam. Nelisse staat tweede op de topscorerslijst, achter zijn momenteel geblesseerde ploeggenoot Marc Janko. De Oostenrijkse spits maakte tot dusver al vijf treffers.
Bezig met laden …