Salzburg pakt in vier dagen tijd zes punten tegen Wacker Innsbruck

Daniel Cabot Kerkdijk27 okt 2010, 22:19
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2010, 22:19

Red Bull Salzburg heeft woensdag goede zaken gedaan. De geplaagde ploeg van Huub Stevens was in eigen huis te sterk voor Wacker Innsbruck, dat afgelopen zondag al met minimaal verschil onderuit ging tegen de Mozartclub: 4-0. De regerend landskampioen blijft zesde op de ranglijst van de Oostenrijkse Bundesliga, met achttien punten uit tien competitiewedstrijden.

/

Na negen minuten spelen was het al raak in Salzburg. Christoph Leitgeb gaf de bal uitstekend mee aan Gonzalo Zárate, die alle tijd en ruimte had om doelman Pascal Grünwald te verschalken: 1-0. Vier minuten later verscheen de dubbele voorsprong van die Rote Bullen op het scorebord. Na een pass van Christian Schwegler schoot Roman Wallner vanaf vijf meter raak: 2-0.

Grünwald hield zijn ploeg meerdere malen op de been, maar moest in de slotfase toch nog twee tegentreffers te incasseren. Na een verre ingooi van Schwegler was Wallner opnieuw trefzeker: 3-0. In blessuretijd maakte Jakob Jantscher op mooie wijze de 4-0. David Mendes da Silva stond in de basis en speelde een zeer sterke wedstrijd.