Salzburg profiteert niet van nederlaag lijstaanvoerder

Bart Kruyt28 okt 2009, 19:28
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2009, 19:28

Red Bull Salzburg is aan het morsen. De ploeg van Huub Stevens verloor anderhalve week geleden van titelconcurrent Austria Wien en kwam vervolgens niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen SV Ried (1-1). Dit bleek geen incident te zijn, want woensdagavond liet Salzburg bij LASK Linz opnieuw punten liggen: 0-0. Desondanks liep de ploeg in op Austria Wien.

De lijstaanvoerder maakte zelf immers een nog grotere fout, door te verliezen bij degradatiekandidaat Kapfenberg. Markus Felferning maakte zeven minuten voor het einde het enige doelpunt van de wedstrijd en diende Austria daarmee haar derde nederlaag van het seizoen voorbij. Salzburg had hierdoor de koppositie kunnen overnemen, maar liep slechts in. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu nog één punt. Rapid Wien is de nummer drie van de ranglijst en speelt later op de avond nog.

Salzburg zit even niet lekker in haar vel. De ploeg begon ook nu weer niet goed aan de wedstrijd en was een aantal maal gelukkig. De landskampioen, opnieuw zonder Barry Opdam en Robin Nelisse, werd in de eerste helft naar achteren gedrukt en LASK kreeg de beste kansen om de score te openen. Eddie Gustafsson toonde zich echter een betrouwbare doelman en hield zijn ploeg op de been.

De bezoekers werden zelf vooral gevaarlijk uit counters, maar kwamen na rust beter in de wedstrijd. Doelpunten bleven echter uit, waardoor Stevens besloot om Marc Janko in de ploeg te brengen. Met een schot op de paal kwam de topschutter nog wel dichtbij, maar evenals invaller Simon Cziommer slaagde ook Janko er niet in om te scoren. De wedstrijd eindigde zodoende zoals hij begon.