Salzburg profiteert nu wel van misstap Austria Wien

Bart Kruyt31 okt 2009, 18:54
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2009, 18:54

Red Bull Salzburg is weer terug op de eerste plek in de Oostenrijkse Bundesliga. De ploeg van Huub Stevens maakte een einde aan een slechte reeks van drie duels zonder zege op rij door SV Mattersburg te verslaan (2-0). Omdat Austria Wien onderuit ging bij Wiener Neustadt, gaat Salzburg nu weer aan kop.

De landskampioen wist zodoende nu wél te profiteren van een misstap van Austria. De concurrent uit Wenen ging midweeks ook al in de fout, maar toen volgde Salzburg haar voorbeeld. Zaterdagavond trok de regerend landskampioen zelf wel aan het langste eind. De voorsprong op Austria is nu twee punten.

Op de overwinning was weinig aan te merken. Salzburg was simpelweg iets te sterk voor Mattersburg, dat de thuisploeg al wat kansen had zien creëren voordat Marc Janko vlak voor rust de score opende. De aanvaller werd met een gave voorzet gevonden door Somen Tchoyi en maakte in het vijandelijke strafschopgebied geen fout. Kort na rust werd Janko nogmaals gevaarlijk, maar nu faalde hij.

Bij het tweede doelpunt was de spits weer betrokken. Na een hoekschop kopte hij de bal door op verdediger Franz Schiemer, die de bal van dichtbij kon binnentikken. Salzburg verdedigde de marge vervolgens met succes en kon daarom na het laatste fluitsignaal weer eens lachen. Bij de thuisploeg viel Barry Opdam zes minuten voor tijd in en kwam Robin Nelisse niet in actie.