voetbalzone

Salzburg staat na nieuw puntverlies al elf punten achter op koploper

Bart Kruyt11 sep 2010, 20:25
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2010, 20:25
Advertentie

Mocht Red Bull Salzburg voor de derde keer op rij landskampioen willen worden, dan moet het een enorme inhaalslag zien te maken. De ploeg van Huub Stevens is bijzonder matig aan het nieuwe seizoen begonnen en stelde zaterdagavond weer teleur tegen LASK Linz: 0-0. Na vijf competitieduels heeft Salzburg pas evenzoveel punten.

Daarmee staat de regerend landskampioen al elf punten achter op Wacker Innsbruck, dat echter nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Vooral scoren blijkt een lastige opgave voor Salzburg: waar Wacker Innsbruck al veertien goals heeft gemaakt, daar staat de teller van de landskampioen pas op vijf doelpunten. Het vertrek van Marc Janko blijkt niet te zijn opgevangen.

Ook zaterdagavond kreeg de ploeg van Stevens, met David Mendes da Silva negentig minuten in de basis, zeker wel mogelijkheden om aan het langste eind te trekken. Gonzalo Zarate, invaller Roman Wallner en Joaquin Boghossian wisten de kansen echter niet te verzilveren, waardoor het duel eindigde zoals hij begon. Aankomende donderdag treft Salzburg in de Europa League Manchester City.

Bezig met laden …