voetbalzone

Salzburg van Stevens nog één punt verwijderd van titelprolongatie

Bart Kruyt05 mei 2010, 23:30
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2010, 23:30
Advertentie
/

Ondanks de blamage van dinsdagavond tegen laagvlieger Kapfenberg (2-0 verlies) kan Red Bull Salzburg zaterdag in eigen huis opnieuw kampioen van Oostenrijk worden. Huub Stevens en zijn spelers zagen concurrent Rapid Wien met 1-0 verliezen van stadsgenoot Austria Wien, dat Rapid daardoor passeerde op de ranglijst. Salzburg heeft nu nog maar één punt nodig.

Dit punt hoopt de regerend landskampioen zaterdag te halen, wanneer uitgerekend Austria Wien op bezoek komt. De ploeg van Karl Daxbacher is na de zege in de Weense derby de nieuwe runner-up van de ranglijst, met een achterstand van vier punten op Salzburg. Een remise kan zodoende volstaan voor de ploeg van Stevens, aangezien Rapid Wien momenteel zes punten minder heeft.

De derby tussen Austria en Rapid kreeg na negen minuten spelen haar enige doelpunt, gemaakt door Tomas Jun, die in de derde wedstrijd op rij wist te scoren. Barry Opdam en co weten zodoende op wie zij zaterdag moeten letten. Vorig jaar werd de Nederlandse verdediger met Co Adriaanse al kampioen van Oostenrijk; onder Stevens hoopt Opdam dit kunstje aankomend weekend te herhalen.

Bezig met laden …