voetbalzone

Salzburg verliest bij hekkensluiter en kent dramatische seizoensstart

Bart Kruyt28 aug 2010, 20:32
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2010, 20:32
Advertentie

Red Bull Salzburg is dramatisch aan het nieuwe seizoen in Oostenrijk begonnen. De regerend landskampioen pakte uit de eerste drie wedstrijden slechts vier punten en ging zaterdagavond onderuit bij SV Mattersburg: de hekkensluiter van de competitie. Salzburg staat troosteloos achtste in de Bundesliga, die in totaal tien ploegen kent.

/

Met het vertrek van Marc Janko leverde Salzburg natuurlijk een hoop doelpunten in en scoren bleek ook tegen het nietige Mattersburg een te zware opgave. Kansen waren er wel degelijk geweest, via bijvoorbeeld Janko’s opvolger Gonzalo Zarate, maar hij wist Stefan Bliem niet te kloppen. Mattersburg kreeg zelf niet zoveel kansen, maar scoorde uit een dood spelmoment.

Al in de achtste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Manuel Seidl legde van dertig meter aan voor een vrije trap en hoewel de afstand te groot leek te zijn, wist hij op fraaie wijze te scoren. Salzburg (met David Mendes da Silva negentig minuten binnen de lijnen) wist zich niet terug te knokken en kwam zes minuten voor tijd nog met tien man te staan. Rabiu Afolabi pikte zijn tweede gele kaart van de avond op.

Bezig met laden …