Salzburg verliest bij laagvlieger en maakt titelrace onnodig spannend

Bart Kruyt04 mei 2010, 22:25
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2010, 22:25

Red Bull Salzburg heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De ploeg van Huub Stevens had woensdagavond een volgende stap kunnen zetten richting titelprolongatie, maar de regerend landskampioen blameerde zich bij Kapfenberg. De Oostenrijkse laagvlieger speelde de gehele tweede helft met een man minder, maar wist wel met 2-0 te winnen. Rapid Wien kan donderdag inlopen.

De belangrijkste achtervolger van de lijstaanvoerder gaat op bezoek bij nummer drie Austria Wien, dat de titel door de verrassende nederlaag van Salzburg ook nog niet uit het hoofd hoeft te zetten. Het zat woensdagavond erg tegen voor de landskampioen, die al na elf minuten spelen op achterstand kwam tegen Kapfenberg, dat voorlaatste staat in de Oostenrijkse Bundesliga. Barry Opdam reageerde niet snel genoeg, waardoor David Sencar de thuisploeg op voorsprong kon zetten.

Salzburg ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar al wat kansen voor, voordat Thomas Schönberger naar de kant werd gestuurd. De verdediger van Kapfenberg haalde net buiten het strafschopgebied Marc Janko onderuit, kreeg daarvoor een directe rode kaart en zag de vrije trap die volgde net over het doel zeilen. Kort hierna kreeg Salzburg een strafschop, maar ook dit buitenkansje was niet aan de gasten besteed. Janko koos voor de rechterhoek, maar zag zijn inzet gepakt worden door Raphael Wolf.

De misser gaf Kapfenberg het vertrouwen om de wedstrijd met een man minder tot een goed einde te brengen. Deni Alar zorgde twintig minuten voor tijd voor het slotakkoord (2-0), waardoor de spanning in de Oostenrijkse titelstrijd met nog twee speelronden te gaan weer wat toeneemt. Salzburg heeft nog zes punten meer dan Rapid, dat nog een duel tegoed heeft, en speelt dit seizoen nog tegen nummer drie Austria Wien en nummer vier Sturm Graz. De titel is zeker geen zekerheid meer.