Salzburg verliest in extremis van Rapid Wien en wacht nog op eerste zege

Bart Kruyt01 aug 2010, 17:57
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2010, 17:57

Red Bull Salzburg wacht zonder topscorer Marc Janko nog altijd op haar eerste overwinning van het nieuwe seizoen in de Bundesliga. De ploeg van Huub Stevens verloor zaterdag bij recordkampioen Rapid Wien, dat diep in de blessuretijd de winnende treffer maakte: 2-1. Na twee wedstrijden (het duel van vorige week met Wacker Innsbruck werd afgelast) staat Salzburg pas op één punt.

Voor de titelhouder, met David Mendes Da Silva op het middenveld, zal de nederlaag in Wenen als een dreun aankomen. Salzburg leek tenminste een punt aan het duel over te houden, maar in de absolute slotfase maakte Stefan Hoffman alsnog de winnende treffer. Tijd voor een nieuwe gelijkmaker was er hierna niet meer, waardoor Salzburg voor het eerst dit seizoen onderuit ging.

Eerder in de wedstrijd was de ploeg er nog wel in geslaagd om een achterstand weg te poetsen. Rapid Wien, de nummer drie van het afgelopen seizoen, kwam kort na rust op voorsprong via een doelpunt van Christoph Saurer, die profiteerde van matig uitverdedigen bij Salzburg en afdrukte. Jakob Jantscher kon een klein kwartier later nog wel de score terug in evenwicht brengen, maar het was niet voldoende voor een punt.