Salzburg verliest topper en deelt koppositie

17 okt 2009, 20:05
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2009, 20:05
Na bijna twee maanden zonder nederlaag heeft Red Bull Salzburg weer eens aan het kortste eind getrokken. In de Oostenrijkse topper tegen Austria Wien had Marc Janko het vizier niet op scherp staan, waardoor er met 1-0 werd verloren. Austria heeft nu evenveel punten als Salzburg en gaat samen met de ploeg van Huub Stevens aan kop.

Het beslissende doelpunt van Zlatko Junuzovic viel na twintig minuten en kwam tot stand uit een corner. De middenvelder ontving de bal op de rand van het strafschopgebied en liet Eddie Gustafsson met een hard schot kansloos. Salzburg, met Barry Opdam en Robin Nelisse niet binnen de lijnen, hoopte snel te kunnen antwoorden.

De bezoekers zochten de aanval, maar topschutter Janko werd strak gedekt en kwam nauwelijks in het stuk voor. Halverwege de tweede helft leek Austria het duel te gaan beslissen toen Nikola Pokrivac zijn tweede gele kaart kreeg en de thuisploeg een strafschop mocht nemen, maar Gustafsson keerde de inzet van Mamadou Diabang.

Salzburg bleef in leven, maar wist in het restant met een man minder niet langszij te komen. Austria behield de voorsprong en komt op 23 punten: evenveel als Salzburg. De ploeg van Stevens heeft echter nog wel een beter doelsaldo en blijft daardoor de lijstaanvoerder. Volgende week treft de regerend landskampioen Ried, de nummer zes van de Bundesliga.