voetbalzone

Salzburg verspeelt punten en geeft achtervolger Rapid Wien weer hoop

Bart Kruyt18 apr 2010, 17:30
Laatst bijgewerkt: 18 apr 2010, 17:30
Advertentie

De spanning in de Oostenrijkse Bundesliga kan volgend weekend weer helemaal teruggebracht worden. Nummer twee van de ranglijst Rapid Wien maakte zaterdagmiddag geen misstap, terwijl koploper Red Bull Salzburg een dag later punten liet liggen bij Lask Linz (0-0). Wanneer Rapid volgende week weet te winnen van de ploeg van Huub Stevens, bedraagt het verschil tussen beide ploegen nog één punt.

Dat er niet werd gescoord in de wedstrijd tussen Salzburg en Linz mag gerust opvallend genoemd worden. Er waren immers voldoende kansen en beide ploegen raakten de lat. Linz was de eerste die op het aluminium stuitte: Christian Mayrleb wist Eddie Gustafsson te passeren, maar zag zijn poging niet binnenvliegen. Namens Salzburg trof Janko de lat.

De aanvaller kopte op de dwarsligger in een hectische slotfase, waarin Salzburg nog de winnende treffer probeerde te forceren. Barry Opdam, Somen Tchoyi en Christoph Leitgeb kregen daar ook nog wel kansen voor, maar zij scoorden niet, waardoor Salzburg punten liet liggen in Linz. De ploeg van Stevens blijft wel bovenaan staan, met vier punten meer dan Rapid Wien, maar krijgt volgende week bezoek van de manschappen uit Wenen.

Gustafsson lijkt dit duel te gaan missen. De doelman van Salzburg viel al in de eerste helft geblesseerd uit na een nare tackle van Lukas Kragl en moest het veld per brancard verlaten. Bij Salzburg vreest men voor een scheen- en kuitbeen, maar die diagnose is nog niet bevestigd. "Hopelijk is het een mooie breuk. Onze clubarts voert vanavond al de operatie uit", zei technisch directeur Dietmar Beiersdorfer.

Bezig met laden …