Salzburg wint krachtmeting tussen beste thuisploeg en beste uitploeg

Daniel Cabot Kerkdijk24 nov 2010, 19:18
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2010, 19:18

Red Bull Salzburg klimt gestaag op de ranglijst van de Oostenrijkse Bundesliga. De ploeg van trainer Huub Stevens was woensdagavond te sterk voor Sturm Graz, oftewel een duel tussen de beste thuisploeg en beste uitploeg van dit seizoen: 2-0. Door de zege klimt Salzburg naar een vierde plaats.

Roman Wallner zorgde in de Mozartstad voor het klassenverschil. In de veertiende minuut was het raak. Na voorbereidend werk van Gonzalo Zárate en Dusan Svento schoot de aanvaller de bal achter doelman Christian Gratzei: 1-0. Zes minuten voor het einde zorgde hij met een prachtige volley voor de 2-0.

Stevenz had een basisplaats ingeruimd voor Simon Cziommer en Davin Mendes da Silva. De eerstgenoemde werd een kwartier voor tijd vervangen door Nikola Pokrivac. Door de zege op de nummer twee passeert Salzburg Wacker Innsbruck op de ranglijst en bedraagt de achterstand op koploper SV Ried vijf punten.