Salzburg wint zonder Janko maar verliest Opdam

01 mrt 2009, 16:28
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2009, 16:28
Red Bull Salzburg bestaat uit meer dan alleen Marc Janko. De sterspeler van de koploper uit Oostenrijk ontbrak zondagmiddag wegens een schorsing in de wedstrijd tegen LASK Linz, maar ook zonder de topschutter wist de ploeg van Co Adriaanse te winnen (0-3). Smet op de overwinning was echter de blessure die Barry Opdam opliep.

De Nederlandse verdediger, evenals Robin Nelisse in de basis opgesteld door Adriaanse, raakte na twintig minuten geblesseerd aan zijn knie. Opdam probeerde nog verder te spelen, maar leek het leed hiermee juist te verergeren. De mandekker moest al na een klein half uur naar de kant en zal spoedig onderzocht worden door de artsen.

Op het moment dat Opdam het veld verliet stond Red Bull al op voorsprong. Louis Mahop brak door aan de linkerkant en vond met een slimme pass Alexander Zickler, die besloot om zijn geluk te beproeven. Het schot van de Duitser leek houdbaar, maar Linz-doelman Silvije Cavlina ging in de fout en zag de bal onder zijn lijf door in het net belanden.

De voorsprong werd zonder problemen verdedigd. Salzburg was duidelijk sterker dan de nummer zeven van de ranglijst en Nelisse leek de marge vlak na rust te verdubbelen. Zijn treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel, waardoor de marge klein bleef. Pas in de slotminuten drukte Somen Tchoyi met twee treffers het verschil uit in doelpunten.

De zwaarbevochten zege betekende alweer de zestiende overwinning van de Nederlandse coach in Oostenrijk. Adriaanse en Salzburg zijn hard op weg naar de landstitel nu de voorsprong op Rapid Wien is opgelopen tot zeven punten. Salzburg heeft bovendien nog een wedstrijd minder gespeeld dan de regerend landskampioen. Woensdagavond, wanneer Janko er weer bij is, haalt de lijstaanvoerder de wedstrijd tegen Austria Kärnten op het programma. In de eerdere confrontatie verloor Salzburg met 1-0 van deze ploeg.