Salzburg zet Austria Wien op twaalf punten

04 apr 2009, 19:58
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2009, 19:58
De titelstrijd in de Oostenrijkse Bundesliga lijkt te zullen gaan tussen Red Bull Salzburg en Rapid Wien. De ploeg van Co Adriaanse was zaterdagavond duidelijk een maatje te groot voor nummer drie Austria Wien: 4-1. Door het resultaat bedraagt het onderlinge verschil, met nog acht speeldagen te gaan, twaalf punten.

Met nog ietwat zieke topscorer Marc Janko op de bank kwam de lijstaanvoerder na twintig minuten spelen op voorsprong. Na een overtreding op Alexander Zickler in het strafschopgebied schoot Robin Nelisse, die net als Barry Opdam in de basis begon, raak vanaf elf meter: 1-0. Het was voor de Rotterdammer zijn twaalfde doelpunt.

Na ruim een half uur volgde het tweede doelpunt van de Roten Bullen. Keeper Robert Almer had geen antwoord op een scherp schot van Johan Vonlanthen in de lange hoek. De dubbele marge van de Tabellenführer was volledig verdiend. De bezoekers uit Wenen waren in aanvallend opzicht te weinig aanwezig.

Somen Tchoyi rondde kort na rust een individuele actie af met een raak schot in de korte hoek. Invaller Janko stond aan de basis van het vierde doelpunt. Zijn inzet werd op de lijn gekeerd door verdediger Markus Suttner, maar de rebound was voor Laszlo Bodnar. In blessuretijd redde Mario Bazina de eer van Austria in de Mozartstad.