Salzburg zet goede stap richting de titel

07 mrt 2009, 18:59
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2009, 18:59
Red Bull Salzburg heeft bewezen dat de midweekse nederlaag tegen Austria Kärnten niets meer dan een incident was. In de topper tegen Sturm Graz wist de equipe van Co Adriaanse weer te winnen (2-1), waardoor de nummer drie van de ranglijst nu dertien punten achterstaat op de lijstaanvoerder. Daarbij moet wel gezegd worden dat Sturm Graz nog een duel tegoed heeft.

De ploeg van Franco Foda kan echter niet ontkennen dat Salzburg een belangrijke stap heeft gezet naar de landstitel. Niet alleen vergrootte de equipe van Adriaanse, waar Robin Nelisse als invaller in het veld verscheen, de voorsprong op de concurrentie: de ploeg liet bovendien goed voetbal zien. Vooral in de eerste helft was Salzburg duidelijk een maatje te groot voor haar opponent, dat in dit bedrijf vooral achteruit liep.

Na een half uur resulteerde dat in een verdiende voorsprong voor Salzburg. Ibrahim Sekagya beproefde zijn geluk van grote afstand en zag zijn inzet met fortuin in het doel rollen. Zeven minuten na rust verdubbelde clubtopscorer Marc Janko op aangeven van Johan Vonlanthen de marge. Voor de spits, die vorige week tegen LASK Linz geschorst was en midweeks niet tot scoren kwam in Klagenfurt, betekende het doelpunt 32 van dit seizoen.

De goal van Janko leek Salzburg in veilige haven te brengen, maar uit het niets bracht Ilia Kandelaki de spanning een kwartier voor het eindsignaal terug in de wedstrijd. Een slotoffensief van de bezoekers was na de aansluitingstreffer een logisch gevolg, maar de defensie van Salzburg hield stand en zou niet meer geklopt worden. Achtervolger Rapid Wien komt zondag nog in actie en staat nu tien punten achter op de koploper.