voetbalzone

Salzburg zet met zege bij concurrent Rapid grote stap richting landstitel

Bart Kruyt28 feb 2010, 16:28
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2010, 16:28
Advertentie

Red Bull Salzburg is een grote stap dichterbij de Oostenrijkse landstitel gekomen. De ploeg van Huub Stevens won met tien man de topper tegen Rapid Wien (0-1), waardoor de koppositie verstevigd werd. De Nigeriaan Rabiu Afolabi maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Op het moment dat de winnende treffer viel stond Salzburg met tien man op het veld. Verdediger Franz Schiemer pikte vlak na rust een gele kaart op en maakte vervolgens opnieuw een te harde overtreding, waardoor hij met zijn tweede prent op zak de kleedkamer moest opzoeken. De Duitser Steffen Hoffman kreeg kort hierna een enorme kans op de openingstreffer, maar oog in oog met Eddie Gustafsson faalde hij in de afronding.

Salzburg hield stand en kwam uit een hoekschop op een verrassende voorsprong. Centrumverdediger Afolabi sprong het hoogst bij de voorzet van Dusan Svento en knikte beheerst binnen. Thuisploeg Rapid moest door dit doelpunt verder van het eigen doel gaan voetballen en daardoor ontstond er ruimte voor Salzburg, waar Marc Janko bijna van kon profiteren. Aan de overkant kwam Branko Boskovic dichtbij de gelijkmaker.

Een bloedstollende slotfase volgde, maar Salzburg (waar Barry Opdam de gehele wedstrijd meespeelde en Robin Nelisse en Simon Cziommer niet in actie kwamen) hield stand. De ploeg van Stevens liep daardoor drie punten uit op haar titelconcurrent en staat met een voorsprong van vijf punten op runner-up Austria Wien op de eerste plek van de Oostenrijkse Bundesliga. Rapid Wien is de nummer drie en heeft zes punten minder dan Salzburg.

Bezig met laden …