voetbalzone

Sam Lammers verlaat Italië en tekent voor vier seizoenen

Mart van Mourik15 jun 2023, 19:14
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2023, 19:14
Advertentie

Rangers heeft zich versterkt met Sam Lammers, zo meldt de club donderdagavond via de officiële kanalen. De spits maakt de overstap van Atalanta en heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem tot medio 2027 aan de club verbindt. De 26-jarige aanvaller keerde bij Atalanta terug na een huurperiode bij Empoli en Sampdoria.

Lammers vertrok in september 2020 van PSV naar Atalanta, maar wist geen potten te breken bij laatstgenoemde club. Na een jaar werd hij verhuurd aan Eintracht Frankfurt, waarna hij vorig jaar zomer terugkeerde in Noord-Italië. Opnieuw besloot Atalanta hem te verhuren: eerst aan Empoli, en vanaf januari aan Sampdoria. Met die club degradeerde hij uit de Serie A.

“Ik kijk er erg naar uit om me bij Rangers aan te sluiten”, laat Lammers weten in een reactie via de clubkanalen. "Mijn eerste indruk is zeer goed, dus ik kan niet wachten tot het seizoen begint. Ik kwam in contact met de manager en hij kwam naar me toe in Italië. We hadden een goed gesprek en hij gaf me een beeld van de club en hoe ik in zijn ideaalplaatje zou passen, dus vanaf dat moment was ik enthousiast voor dit project.”

De zoektocht van Rangers naar een spits kan niet los worden gezien van het vertrek van Alfredo Morelos. De 26-jarige Colombiaan stond de afgelopen seizoenen steevast in de spits bij de club uit Glasgow, maar vertrekt deze zomer transfervrij. Rangers eindigde afgelopen seizoen op de tweede plek in de Schotse Premiership, en plaatste zich zodoende voor de voorrondes van de Champions League.

Bezig met laden …