voetbalzone

Sambo-soap krijgt nieuwe wending: PSV’er bood zichzelf aan bij Ajax

Bart DHanis23 jun 2023, 17:49
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2023, 17:49
Advertentie

Shurandy Sambo is niet in beeld bij Ajax, zo weet journalist Mike Verweij van De Telegraaf te melden in de voetbalpodcast Kick-off. Donderdagmiddag gaf Sambo in een interview met Voetbal International aan dat er contact was geweest tussen Ajax en zijn zaakwaarnemer. Verweij zegt nu te weten hoe de vork precies in de steel zit.

“Ik zag dat interview met Sambo en toen ben ik even gaan nabellen”, begint Verweij zijn verhaal. “Er is inderdaad met zijn zaakwaarnemer gesproken. Althans, als je het zo wil uitleggen. De zaakwaarnemer van Sambo heeft hem bij Ajax aangeboden, waarop Ajax ‘nee’ heeft gezegd. Hij is nooit in beeld geweest en Ajax is niet geïnteresseerd in hem. Het was een kort gesprek. Het is totale onzin.”

Ook zei Sambo in het interview contact te hebben gehad met Maurice Steijn, de kersverse trainer van de Amsterdammers. “Sambo heeft hem gevraagd van: 'Trainer, is er een kans dat…?' Toen heeft Steijn tegen hem gezegd dat hij niks kon beloven en dat hij even zou gaan kijken. Daarna is al heel snel door Sven Mislintat aangegeven dat het hem niet ging worden, waarop Steijn dat keurig naar die jongen heeft teruggekoppeld”, aldus Verweij in voetbalpodcast Kick-off.

Verweij gaf eerder deze week in de podcastaflevering van maandag al aan dat hij niet geloofde dat Ajax daadwerkelijk interesse had in de rechtsachter. "Ik denk dat de zaakwaarnemer van Sambo de naam van Ajax heeft laten vallen om vooral zo goed mogelijk de onderhandelingen met PSV in te kunnen gaan”, zei hij toen. Nu blijkt dus dat de PSV’er zichzelf heeft aangeboden in Amsterdam en dat Ajax inderdaad niet geïnteresseerd is in zijn diensten.

Arda Güler
Ook geeft Verweij duidelijkheid over de situatie rondom Arda Güler. Het Turkse toptalent werd de afgelopen weken veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Ajax, maar dat zit er volgens de Ajax-watcher niet in. “Mislintat ziet het niet in hem zitten, zeker niet voor dat bedrag. Ik heb in dit vak geleerd om nooit nooit te zeggen, maar dit gaat hem in principe niet worden.” Volgens diverse Spaanse media gaan aartsrivalen Barcelona en Real Madrid met elkaar strijden om de diensten van de middenvelder van Fenerbahçe.

Bezig met laden …