voetbalzone

'Samen met Messi zal hij een idool zijn voor de fans van Barcelona'

Bart Kruyt20 mei 2013, 07:40
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2013, 07:40
Advertentie

Zondagavond is er een einde gekomen aan de heerschappij van Santos in de Campeonato Paulista, het staatskampioenschap van Sao Paulo. Santos won de competitie in de laatste drie seizoenen en stond dit jaar opnieuw in de finale, maar Corinthians hield de ploeg van een vierde titel op rij af. Volgende maand begint de nationale competitie in Brazilië, de Série A.

/

Na afloop van de 2-1 nederlaag tegen Corinthians beloofde Neymar dat hij nog mee zal doen met Santos in deze competitie. "Dit was niet mijn laatste wedstrijd voor Santos", zei de aanvaller, die echter wel op weg lijkt te zijn naar Barcelona. Volgens vicevoorzitter Odilio Rodrigues heeft Neymar aangegeven dat hij alleen naar de Spaanse kampioen wil vertrekken en de onderhandelingen over een zomerse transfer zijn in volle gang.

Luiz Felipe Scolari, bondscoach van de Braziliaanse ploeg, kent geen twijfels meer: Neymar zal naar Barcelona vertrekken. "Ik heb begrepen dat zij dicht bij zijn komst zijn", zei de keuzeheer tegen Canal+. "Barcelona zal met Neymar een geweldige speler in huis halen. Samen met Lionel Messi zal hij een idool zijn voor de supporters in het nieuwe seizoen." Het contract van de 21-jarige Neymar bij Santos loopt nog tot 2014 door en hij zal zeker niet gaan bijtekenen.

Bezig met laden …