voetbalzone

‘Samen moeten we van de Serie A de beste competitie ter wereld maken’

Peter Nusselder19 nov 2013, 12:29
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2013, 12:29
Advertentie

De nieuwe eigenaar van Internazionale heeft grote plannen; de ambities van Erick Thohir blijven niet beperkt tot de club uit Milaan, maar betreffen ook de Italiaanse competitie. De Indonisische zakenman, die zeventig procent van i Nerazzurri in handen heeft, is wel geduldig als het om Inter gaat.

/

“De eerste twee jaar zullen we ons als management vooral bezighouden met het verhogen van de inkomsten, want ik denk dat er zeker op de buitenlandse markt nog veel te verdienen is”, vertelt Thohir aan Italia 1. Volgens de ondernemer is het daarbij van belang dat de competitiewedstrijden die het elftal van trainer Walter Mazzarri ook buiten de landsgrenzen aantrekkelijker worden.

“Het belangrijkste is wat mij betreft dat we de Serie A weer groot maken, zoals het in het verleden was in Azië. Daar is een gigantische markt”, weet de Indonesiër, die op zoek is naar geestverwanten. “Maandag heb ik het tijdens een bijeenkomst ook tegen de andere clubeigenaren in Italië gezegd; we moeten samenwerken om van de Serie A de beste competitie van de wereld te maken”, aldus Thohir.

Bezig met laden …