voetbalzone

Sampaoli neemt Tagliafico op in voorlopige WK-selectie Argentinië

Yanick Vos14 mei 2018, 18:24
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2018, 18:24
Advertentie

De voorselectie van de nationale ploeg van Argentinië voor het WK is maandag bekendgemaakt. Bondscoach Jorge Sampaoli heeft 35 spelers opgenomen in zijn voorlopige selectie en op de lijst staat ook de naam van Nicolás Tagliafico, linksback van Ajax. Ook Mauro Icardi is opgenomen in de voorlopige selectie en mag hopen op deelnamen aan het eindtoernooi in Rusland.

Tagliafico maakte in januari de overstap van Independiente naar Ajax en speelde zich direct in de basis. De Argentijn speelde in de tweede helt van de competitie vijftien wedstrijden, waarin hij totaal eenmaal trefzeker was. Sampaoli zat regelmatig op de tribune in de Johan Cruijff ArenA om de linkervleugelverdediger aan het werk te zien. In maart werd Tagliafico nog opgeroepen voor de nationale ploeg en kwam hij in actie tegen Italië (2-0 winst) en Spanje (6-1 verlies).

Internazionale-spits Icardi is ook opgenomen in de voorlopige selectie. Hij werd onlangs nog genegeerd door de bondscoach en ondanks zijn 28 doelpunten in 32 competitiewedstrijden dit seizoen, is de kans niet groot dat hij wordt opgenomen in de definitieve selectie. Met onder anderen Lionel Messi, Sergio Agüero, Paulo Dybala en Gonzalo Higuaín, is de concurrentie in de voorhoede van Argentinië enorm.

Argentinië, verliezend finalist van het WK van 2014, is op het WK in Rusland ingedeeld bij Nigeria, IJsland en Kroatië. De Argentijnen trappen af op 16 juni tegen IJsland.

De volledige voorselectie:

Doel: Sergio Romero, Nahuel Guzman, Willy Caballero, Franco Armani.

Verdediging: Gabriel Mercado, Nicolás Otamendi, Federico Fazio, Nicolás Tagliafico, Marcos Rojo, Marcos Acuña, Ramiro Funes Mori, Cristian Ansaldi, Eduardo Salvio, Germán Pezzella.

Middenveld: Javier Mascherano, Ángel Di María, Ever Banega, Lucas Biglia, Manuel Lanzini, Gio Lo Celso, Ricardo Centurión, Guido Pizarro, Leandro Paredes, Maximiliano Meza, Enzo Pérez, Pablo Pérez, Rodrigo Battaglia.

Aanval: Lionel Messi, Sergio Agüero, Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala, Mauro Icardi Cristian Pavón, Lautaro Martínez, Diego Perotti.

Bezig met laden …