voetbalzone

Sánchez: ‘Ik ben Ronaldo niet, ik ben gewoon Alexis Sánchez’

Erik van Dam22 jun 2010, 15:45
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2010, 15:45
Advertentie

De Chileense revelatie Alexis Sánchez wordt sinds zijn WK-optredens tegen Honduras en Zwitserland door veel media de hemel in geprezen, maar blijft liever dicht bij zichzelf. Hij heeft er dan ook geen behoefte aan om vergeleken te worden met Cristiano Ronaldo. “Ik wil mijn eigen stempel op dit toernooi drukken”, laat de Chileen weten.

/

Sánchez valt in positieve zin op in Zuid-Afrika. Zijn acties en bewegingen zouden in goede aarde vallen bij verschillende topclubs in Europa. Vooralsnog is hij echter gewoon speler van Udinese, en belangrijker: actief op het WK met Chili. De grote Franse sportkrant L’Équipe vergeleek Sánchez al met trukendoos en superster Ronaldo.

Gevraagd naar de vergelijking laat Sánchez weten: “Ik denk dat Ronaldo één van de beste spelers ter wereld is, maar ik ben gewoon Alexis Sánchez. Ik ben Ronaldo niet en ik zou ook niet met hem vergeleken moeten worden. Ik wil mijn eigen stempel op dit toernooi drukken.” Met zijn 21 jaren is Sánchez de jongste Chileen in de WK-selectie. Vier jaar geleden maakte hij als jongste ooit zijn debuut als A-international. Hij was toen zeventien jaar.

Bezig met laden …