voetbalzone

Sanders: 'Kennelijk zijn ze geschrokken, Sevilla heeft zich snel gemeld'

Bart Kruyt21 jul 2012, 07:30
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2012, 07:30
Advertentie

PSV hoopt de clubkas spoedig te kunnen vullen met geld uit Spanje. De Eindhovenaren hebben nog altijd recht op geld voor de transfers van Robert en Arouna Koné naar respectievelijk Real Betis en Sevilla en hebben inmiddels aan de bel getrokken over de betalingsmoraliteit van de Spanjaarden. Dat heeft volgens algemeen directeur van PSV Tiny Sanders het gewenste resultaat opgeleverd.

/

Robert en Koné vertrokken in 2007 en 2009 naar Spanje, maar PSV wacht nog altijd op geld van deze transfers. De maat is vol voor de Brabanders, die tot actie zijn overgegaan en achter de ontbrekende miljoenen zijn aangegaan. "Kennelijk zijn ze toch geschrokken, Sevilla heeft zich snel gemeld voor overleg", zegt Sanders in het Eindhovens Dagblad.

PSV heeft nog twee miljoen euro tegoed van de Sevilla, dat Koné inmiddels alweer heeft verkocht aan Levante. PSV heeft verder ingecalculeerd dat de zaak rond Robert nog de helft oplevert van het bedrag waar de club oorspronkelijk recht op had. Dat betekent dat Robert de komende jaren nog ongeveer 850.000 euro zal gaan opleveren. De bewindvoerder van het in enorme geldnood verkerende Betis betaalt het bedrag in termijnen.

Bezig met laden …