voetbalzone

Sané tekent contract voor vijf jaar bij Manchester City

Bart Kruyt02 aug 2016, 11:15
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2016, 11:15
Advertentie

Leroy Sané mag zich officieel speler van Manchester City noemen. De Engelsen maken via de officiële kanalen melding van de komst van de aanvaller, die volgens de Engelse media voor 43,7 miljoen euro is overgenomen van Schalke 04. In Duitsland spreekt men vooral een bedrag van vijftig miljoen, waarmee Sané Mesut Özil af zou lossen als duurste Duitse voetballer aller tijden.

De twintigjarige Sané is na Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund) en Nolito (Celta de Vigo) de derde grote aankoop van Josep Guardiola bij City. Ook Oleksandr Zinchenko en Aaron Mooy werden al aangetrokken, maar het is de vraag of zij bij het eerste elftal betrokken zullen worden. Sané heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf seizoenen in het Etihad Stadium.

“Ik ben blij om hier te zijn”, zegt Sané, die met rugnummer 19 gaat spelen bij City. “Een van de redenen om naar deze club te komen is Pep Guardiola: hij overtuigde me om te komen. Ik weet zeker dat ik veel van hem kan leren en dat ik hier de volgende stap in mijn loopbaan kan zetten. Ik heb Pep gevolgd bij Barcelona en Bayern en zag daar dat hij erg goed omging met jonge spelers.”

Guardiola noemt zijn nieuwe miljoenenaankoop ‘een speciaal talent’: “Hij is een geweldige speler, waar onze supporters vast van gaan genieten. Leroy is erg technisch, comfortabel aan de bal, is snel, creëert kansen voor anderen en scoort zelf ook. Hij is ook bereid om hard te werken en zal goed in ons team passen.” Sané speelde voor Schalke 47 wedstrijden in de Bundesliga.

Bezig met laden …