voetbalzone

Sankt-Pauli moet aanwinst Asamoah direct weken missen met blessure

Erik van Dam27 jul 2010, 13:55
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2010, 13:55
Advertentie

Sankt-Pauli zal het nieuwe Bundesliga-seizoen moeten aftrappen zonder de inbreng van Gerald Asamoah. De 31-jarige aanvaller verruilde deze zomer Schalke 04 na elf seizoenen voor de nieuwkomer in de competitie, maar een liesblessure heeft roet in het eten gegooid. Asamoah zal de voorbereiding moeten laten gaan en zich richten op een bliksemherstel.

Afgelopen weekend kwam Asamoah in actie tijdens een oefenduel van Sankt-Pauli tegen Eintracht Nordheim. In die wedstrijd liep de aanvaller de blessure op. Naar verwachting zal Asamoah zeker twee á drie weken moeten rusten om weer te herstellen. Sankt-Pauli hoopt intussen dat een snel rehabilitatieprogramma hem weer op de been kan helpen.

De inzetbaarheid van de spits tegen Chemnitzer FC, op 14 augustus in het bekertoernooi, is al een onmogelijkheid. De club houdt hoop dat hij zeven dagen later wel van de partij is tijdens de seizoensouverture bij SC Freiburg. Asamoah kwam de laatste jaren steeds minder aan spelen toe in Gelsenkirchen en verbond zich middels een tweejarig contract aan de promovendus.

Bezig met laden …