voetbalzone

Santa Cruz: ‘Dit betekent heel veel voor de mensen in Paraguay’

Peter Nusselder29 jun 2010, 23:04
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2010, 23:04
Advertentie

Paraguay heeft zich ten koste van Japan gekwalificeerd voor de kwartfinale op het WK in Zuid-Afrika, en dat is de beste prestatie die het Zuid-Amerikaanse team ooit wist neer te zetten. “Het was een fantastische overwinning”, keek aanvaller Roque Santa Cruz dan ook terug op het duel met de Japanners, dat via strafschoppen met 5-3 in het voordeel van Paraguay eindigde.

/

“Dit betekent heel veel voor de mensen in Paraguay, omdat we nog nooit zo ver gekomen zijn op een WK”, vertelt Santa Cruz op de officiële website van wereldvoetbalbond FIFA. Bondscoach Gerardo Martino ging er al bij voorbaat van uit dat Spanje in de kwartfinale de tegenstander zou gaan worden. “De volgende wedstrijd wordt beslissend. Spanje is een ploeg die speelt om te winnen.”

De Spanjaarden versloegen Portugal inderdaad met 1-0 en staan zaterdagavond tegenover Paraguay. “Ze laten de bal het werk doen en ze komen ook weer snel in balbezit, dus het wordt zeker niet makkelijk”, voorspelde Martino. Dat denkt ook Santa Cruz. “Het wordt moeilijk. We moeten hard werken om zo ver mogelijk te komen. Het is altijd ons doel geweest om wedstrijden te winnen.”

Bezig met laden …