voetbalzone

Santa Cruz gaat wegens 'persoonlijke redenen' niet mee Down Under

Bart Kruyt04 okt 2010, 19:57
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2010, 19:57
Advertentie

Roque Santa Cruz hoeft zich toch niet te melden bij de nationale ploeg van Paraguay voor de oefeninterlands met Australië en Nieuw-Zeeland. De bondscoach van de Zuid-Amerikanen, Gerardo Martino, laat weten dat de spits van Manchester City wegens 'persoonlijke redenen' thuisblijft. Mogelijk heeft het niet oproepen van de aanvaller te maken met de klaagzang van zijn club.

/

De interlands van Paraguay vallen weliswaar in de interlandperiode, maar omdat de Zuid-Amerikanen helemaal aan de andere kant van de wereld oefenen, wilde City de spits niet afstaan. “Maar ik heb geen invloed op de speelkalender van de FIFA. Ik begrijp dat de clubs het vervelend vinden, maar daar heb ik geen boodschap aan”, vertelde Martino in een eerder stadium nog.

De 29-jarige Santa Cruz, die dit seizoen bij The Citizens niet kan rekenen op een basisplaats, heeft zich nu alsnog afgemeld: officieel wegens privé-omstandigheden. De spits speelde tot op heden 75 interlands voor de nationale ploeg van zijn land. Daarin wist hij 21 treffers te produceren.

Bezig met laden …