voetbalzone

Santa Cruz hoopt op mooie aanbieding

19 dec 2008, 22:58
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2008, 22:58
Advertentie
Roque Santa Cruz heeft vrijdag toegegeven dat hij Blackburn Rovers overweegt te verlaten indien 'een betere of een ambitieuzere club' hem de kans biedt om op een hoger niveau actief te zijn. Santa Cruz wordt de laatste weken met Manchester City in verband gebracht. In het City of Manchester Stadium is Mark Hughes werkzaam, de manager die hem vorig jaar zomer naar de Premier League haalde.

"Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen en telkens beter presteren dan ik nu al doe", vertelt de 27-jarige Paraguayaan in een interview aan de BBC. "Indien een betere of ambitieuze club mij deze kans biedt, dan wil ik die aangrijpen." Sam Allardyce, de kersverse opvolger van de ontslagen Paul Ince, heeft echter aangegeven dat hij niet de intentie heeft om in de komende transferperiode spelers te laten vertrekken.

Santa Cruz gaf ook aan dat hij de werkgever van onder meer André Ooijer en Maceo Rigters in zijn hart heeft gesloten. "Ik heb een contract met Blackburn Rovers en ik geef alles. Maar ik wil graag weer voor een grote club spelen die in Europa aanzien geniet en de intentie heeft om de landstitel te winnen. Ik ben hier bijzonder blij met de gehele entourage, maar ik wil de kans voor een topclub uit te komen niet mislopen."

In augustus probeerde Hughes de voormalig aanvaller van Bayern München voor de tweede keer aan trekken, maar The Rovers gingen niet akkoord met de financiële voorwaarden. Santa Cruz tekende vervolgens een nieuw contract dat hem voorlopig tot medio 2012 op Ewood Park houdt. De productiviteit van de spits valt dit seizoen tegen. De teller staat op vier treffers, terwijl hij vorig seizoen 23 keer scoorde.
Bezig met laden …