voetbalzone

Santa Cruz kondigt afscheid bij Blackburn aan

14 feb 2009, 19:04
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2009, 19:04
Advertentie
Roque Santa Cruz is bezig aan zijn laatste maanden in Blackburn. De spits, die deze winter al wilde vertrekken maar de interesse van Manchester City op niets zag uitlopen, heeft met zijn werkgever Blackburn Rovers afgesproken dat hij in de zomer alsnog vertrekt. “Mijn werk is hier gedaan”, zei de Zuid-Amerikaan.



De 27-jarige Santa Cruz arriveerde anderhalf jaar geleden op Ewood Park en maakte direct indruk in de aanval van The Rovers. Manchester City wilde hem deze winter overnemen, maar de steenrijke club zag tot vier keer toe hoe een bod werd afgewezen. “Ze hebben mij nodig in de strijd tegen degradatie, want deze club hoort op het hoogste niveau”, besefte Santa Cruz. “Dat accepteer ik.”

De spits belooft om zijn beste beentje voor te zetten voor de club, maar maakt duidelijk dat hij in de zomer alsnog verder gaat kijken. “Het was mijn bedoeling om hier in vorm te raken en daarna verder te gaan naar een grote club”, legde Santa Cruz uit tegen Fox Sport. “Het bestuur was daarvan op de hoogte. Vechten tegen degradatie zorgt ervoor dat ik mij niet meer verder ontwikkel en daarom wil ik graag weer naar een grote club. Het bestuur begrijpt dat.”

Santa Cruz staat nog tot medio 2012 onder contract bij Blackburn Rovers, dat momenteel achttiende staat in de Premier League. Tot dusver scoorde de Paraguyaan 22 doelpunten in 54 competitiewedstrijden voor The Rovers. Voor zijn periode in Engeland speelde hij acht jaar voor Bayern München, waarvoor hij 155 competitieduels speelde.
Bezig met laden …