Santa Cruz: 'Paraguay wil de kwartfinale bereiken op het WK'

Daniel Cabot Kerkdijk16 mei 2010, 16:18
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2010, 16:18

Roque Santa Cruz speelt komende zomer zijn derde WK voor Paraguay en de verwachtingen van de spits zijn hoog. Na het oefenduel met Noord-Korea (1-0 overwinning) keek de aanvaller van Manchester City alvast vooruit op het komende WK in Zuid-Afrika. “Paraguay heeft nog nooit de kwartfinales bereikt en dat willen we nu bereiken. Vanaf daar zien we wel hoe ver we komen.”

/

Santa Cruz (28) scoorde het enige doelpunt in het treffen met de Noord-Koreanen. De voormalig speler van Bayern München zag dat zijn elftal het meeste balbezit kreeg tegen een verdedigend elftal en verwacht ook op het WK dat soort teams te treffen. “Het zal voor ons niet anders zijn op het WK als we het opnemen tegen Slowakije en Nieuw- Zeeland”, voorspelt het boegbeeld van de Zuid-Amerikanen. Naast die twee landen speelt Paraguay in de groepsfase ook tegen Italië.

Voor de aanvaller was het voor het eerst sinds lange tijd dat hij weer negentig minuten meedeed in een duel. “Fysiek voel ik me weer heel goed en het is goed dat ik negentig minuten heb kunnen spelen”, aldus Santa Cruz. De Paraguayaan maakte aan het begin van het seizoen de overstap van Blackburn Rovers naar Manchester City, maar speelde slechts negentien competitieduels.