voetbalzone

Santa Cruz volgende miljoenenaankoop van Citizens

22 jun 2009, 22:25
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2009, 22:25
Advertentie
Roque Santa Cruz is weer herenigd met Mark Hughes. De aanvaller van Blackburn Rovers maakte de overstap naar Manchester City, waar zijn voormalige trainer op Ewood Park sinds vorig jaar zomer werkzaam is. Santa Cruz doorstond maandag een medische keuring. De clubs hadden al een akkoord bereikt over de transfersom.



Santa Cruz maakt voor circa twintig miljoen euro de overstap naar de Eastlands. Hughes maakte er nooit een geheim van dat hij de 27-jarige Paraguayaan naar The Citizens wilde halen. De medische keuring wees maandag uit dat Santa Cruz volledig hersteld is van de knieklachten die hem vorig seizoen parten speelden.

Onder leiding van Hughes maakte Santa Cruz in het seizoen 2007/08 indruk op de Engelse velden. De oud-aanvaller van Bayern München maakte negentien treffers in 37 competitieduels. In zijn tweede contractjaar vielen de prestaties, mede door de fysieke klachten, bijzonder tegen. In twintig wedstrijden scoorde hij slechts vier keer.

Santa Cruz is de tweede grote aankoop van Manchester City voor komend seizoen. Gareth Barry van Aston Villa verbond in mei voor een bedrag van vijftien miljoen euro reeds zijn toekomst aan de werkgever van Nigel de Jong. De Premier League-club hoopt echter de selectie van Hughes nog op enkele posities te versterken.
Bezig met laden …