voetbalzone

Santa Cruz ziet Spanje niet zomaar finale halen: 'Duitsland is loodzwaar'

Matthijs van Laar04 jul 2010, 15:49
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2010, 15:49
Advertentie

Roque Santa Cruz heeft er een hard hoofd in dat Spanje komende woensdag Duitsland verslaat en de WK-finale bereikt. De spits van Paraguay, dat zaterdagavond door de Europees kampioen werd uitgeschakeld, is van mening dat de ploeg van bondscoach Vincente Del Bosque niet zo goed is als veelal wordt gedacht. “Ze waren niet beter dan wij”, zegt hij op de website van de FIFA.

/

“Met een beetje meer geluk hadden we kunnen winnen”, aldus de speler van Manchester City. Paraguay miste bij een 0-0 stand een strafschop en kreeg in de persoon van Santa Cruz zelf bij een 1-0 stand een grote kans op de gelijkmaker. “We hebben onze kansen gehad en die laten liggen”, sipt hij, vervolgens vooruitblikkend op het restant van het toernooi.

“Spanje heeft nog een lange weg te gaan en ontmoet nu Duitsland. Dat land speelde geweldig tegen Argentinië, dus ik verwacht een zware dobber voor ze.” Paraguay-coach Gerardo Martino uitte zich in dezelfde soort bewoordingen. “We hebben alles gegeven en onze kansen gehad. Helaas heeft het niet zo moeten zijn en is Spanje door. Dat hoort nu eenmaal bij het voetbal.”

Bezig met laden …