voetbalzone

Santander-coach Portugal ziet uitwedstrijd bij Real zeer somber in

Matthijs van Laar22 okt 2010, 15:11
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2010, 15:11
Advertentie

Racing Santander-coach Miguel Ángel Portugal blijkt geen begenadigd inspirator te zijn voor zijn spelers. Volgens de oefenmeester van de Spaanse laagvlieger is zijn ploeg komend weekend nagenoeg kansloos om een goed resultaat te behalen in de wedstrijd tegen koploper Real Madrid. Wel vraagt hij zijn spelers om ‘de juiste attitude’ aan te meten voor de wedstrijd in het Santiago Bernabéu.

“Tegen Real Madrid zijn onze kansen minimaal”, verklaarde Portugal vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie. “Maar ik hoop dat mijn spelers hun stinkende best zullen doen om een positief resultaat te behalen. We zullen veel geluk nodig hebben en ons 120 procent moeten inzetten. Ik weet alleen niet hoe groot de kans is dat beide zaken voor zullen vallen.”

Enige voordeel van spelen tegen Real is volgens Portugal de motivatie. Als mental coach wacht hem weinig werk. “Dit soort wedstrijden hoef je niet verder te bespreken, spelers zijn van nature over-gemotiveerd. Al moet ik daarbij zeggen dat het soms belangrijker is om te winnen van ploegen die een bedreiging vormen op de ranglijst.”

Bezig met laden …