voetbalzone

Santander haalt na Kennedy nu Rosenberg voor plek in centrum

Erik van Dam31 aug 2010, 19:14
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2010, 19:14
Advertentie

Racing Santander heeft zich op de slotdag van de transfermarkt verzekerd van Markus Rosenberg (27). De Zweedse aanvaller wordt de rest van dit seizoen gehuurd van Werder Bremen, waar hij niet kon rekenen op veel speeltijd. Rosenberg was net van start gegaan met zijn vijfde seizoen in dienst van de Bundesliga-club.

/

Rosenberg lag nog tot juni volgend jaar vast in Duitsland, waardoor de kans aannemelijk is dat Santander zich na afloop van de huurdeal definitief zal kunnen versterken met de Zweed. De dertigvoudig international heeft een verleden in zijn geboorteland en de Eredivisie. Hij begon ooit bij Malmö FF en groeide er uit tot selectielid van de nationale ploeg. Vervolgens contracteerde Ajax hem met een meerjarig contract. Na één sterk seizoen (28 duels, twaalf goals) hield het echter alweer op voor de buitenspeler.

Werder haalde hem vervolgens op in Amsterdam en in zijn tweede jaar leefde Rosenberg weer helemaal op; met veertien treffers had hij een belangrijk aandeel in de tweede plaats op de ranglijst dat seizoen. Vorige week dinsdag kwam Rosenberg voor het laatst in actie voor de Duitsers, hij speelde toen mee tijdens de Champions League-krachtmeting met Sampdoria en scoorde in de negentigste minuut de belangrijke 3-2. Santander, dat nu zijn nieuwe thuis wordt, contracteerde met Kennedy Bakirciöglu al eerder een (oud-)Ajacied.

Bezig met laden …