voetbalzone

Santander moet Barcelona-huurling Henrique rest van het seizoen missen

Matthijs van Laar01 apr 2010, 15:44
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2010, 15:44
Advertentie

Racing Santander kan in de afsluitende weken van de Primera División geen beroep meer doen op Henrique. De Braziliaanse verdediger raakte dinsdag, tijdens de training, geblesseerd aan zijn knie, zo melden Spaanse media woensdag. Naast Henrique moet de nummer zestien van Spanje het komend weekend ook doen zonder verdediger Oriol, die een schorsing uitzit..

/

Bij het laaggeklasseerde Santander maakte Henrique deel uit van de basiself. Dit seizoen staat de teller van de Braziliaan op 22 wedstrijden, waarin hij één keer doel trof. De verdediger, die eigendom is van Barcelona, speelde vorig seizoen nog bij Bayer Leverkusen. Daarvoor was de 23-jarige Henrique actief voor de Braziliaanse clubs Palmeiras en Coritiba.

Het ontbreken van Henrique is een harde klap voor Santander dat aanstaande zondag de belangrijke thuiswedstrijd tegen koploper Real Madrid speelt. De ploeg van Miguel Ángel Portugal staat nog altijd boven de degradatiestreep, maar het gat met nummer achttien Tenerife bedraagt maar zes punten. Vorige week ging Santander nog met 4-3 onderuit bij Athletic Bilbao.

Bezig met laden …