voetbalzone

Santiago Gimenez: ‘Toen ik mijn shirt uitdeed, had ik overal blauwe plekken’

Rian Rosendaal29 dec 2023, 13:55
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:48
Advertentie

Santiago Gimenez had het in oktober tijdens de vriendschappelijke interland tussen Mexico en Duitsland bijzonder lastig met Antonio Rüdiger. Dit onthult de spits van Feyenoord in een interview met het Algemeen Dagblad. Gimenez noemt daarnaast nog twee namen van verdedigers die hem in 2023 het leven zuur maakten.

Gimenez schuift in het uitgebreide vraaggesprek ook de namen van Chris Smalling (AS Roma) en José María Giménez (Atlético Madrid) naar voren. Twee zeer ervaren verdedigers die hij tegenkwam in de Europa League en Champions League. Rüdiger was zijn bewaker in de oefenwedstrijd in Philadelphia, die in 2-2 eindigde.

"Dat niveau", verzucht Gimenez als hij terugdenkt aan de persoonlijke duels met bovengenoemde verdedigers. "Die strijd die je tegen deze jongens moet leveren. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt."

"Tegenover Rüdiger stond ik tijdens de oefeninterland Mexico - Duitsland in oktober in Philadelphia. Toen ik mijn shirt uitdeed, had ik overal blauwe plekken van het knijpen en de huid omdraaien", geeft Gimenez een inkijkje in de manier van verdedigen van de speler van Real Madrid.

"Als ik hem af probeerde te houden, pakte hij de top van mijn vinger en draaide die om. Tot het gevoel dat hij breekt. En hij zat steeds dicht met zijn mond bij mijn oor en schreeuwde dan keihard. Lelele Lelele of zoiets. Het was echt een leerschool. Next level verdedigen. Ook tegen Smalling en Giménez moest ik het gevecht aangaan."

Volgende stap?
Gimenez kwam tegen Roma, Atlético en Duitsland niet tot scoren, waar hij in de Eredivisie juist zeer gemakkelijk het net vindt. "Als mensen redeneren dat wedstrijden waarin ik tegenover Smalling, Giménez en Rüdiger stond, aantonen dat ik juist nog meer tijd nodig heb in de Eredivisie, dan zou ik kunnen zeggen: 'Misschien moet je meer tegen dat soort jongens spelen.'"

"Tegen Atlético in De Kuip werd ik helemaal ingekapseld door Witsel, Giménez en Hermoso. Als spits kun je dan niet veel, al kreeg ik wel één kans die erin had gemoeten", aldus de Mexicaanse aanvaller, met Feyenoord na de winterstop actief in de Europa League.

Bezig met laden …