voetbalzone

Santini slaat aanbod Tunesië af

16 mei 2008, 08:20
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2008, 08:20
Advertentie
Jacques Santini heeft het aanbod bondscoach van Tunesië te worden naast zich neergelegd. De 56-jarige Franse trainer kon zijn landgenoot Roger Lemerre opvolgen, die inmiddels bij Marokko is aangesteld, maar ziet daarvan af.

Santini gaf twee redenen voor zijn besluit. Hij zou pas op 1 juli aan de slag kunnen. Het Tunesisch elftal heeft er dan al vier kwalificatieduels voor het WK van 2010 opzitten. Bovendien mocht de Fransman geen landgenoot meenemen als assistent.

De Tunesische voetbalbond had in eerste instantie Bertrand Marchand in het vizier als opvolger van Lemerre. De bond kon het met de huidige trainer van Étoile du Sahel niet eens worden over in de invulling van het financiële pakket. Santini was op zijn beurt in het verleden werkzaam voor Olympique Lyon en Tottenham Hotspur.

Vahid Halilhodzic was tevens kandidaat om de Tunesiërs onder zijn hoede te nemen, maar de Bosnier ging vorige week in zee met de Ivoriaanse voetbalbond. Het is nog onduidelijk welke troeven de Tunesische voetbalbond nog meer achter de hand heeft.
Bezig met laden …