voetbalzone

Santos houdt maar negen miljoen euro over aan megatransfer Neymar

Daniel Cabot Kerkdijk12 jul 2013, 00:15
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2013, 00:15
Advertentie

Voor een bedrag van 57 miljoen euro maakte Neymar afgelopen maand de overstap van Santos naar Barcelona. Braziliaanse media claimen dat Santos echter in financieel opzicht maar weinig wijzer is geworden van de transfer. De club uit Sao Paulo zou maar negen miljoen euro aan de transfer hebben overgehouden. Het merendeel van het transferbedrag ging naar de vader van Neymar.

/

Barcelona betaalde 17,1 miljoen euro voor de transferrechten van de 21-jarige Neymar. In eerste instantie bood de Spaanse topclub een bedrag 16,5 miljoen euro, maar men stuitte op verzet van Santos en zodoende verhoogde Barcelona het bod met zes ton. Santos toucheerde 9,1 miljoen euro en de rest van de 17,1 miljoen euro ging naar twee investeringsmaatschappijen: DIS (7 miljoen euro) en Teisa (1 miljoen euro).

Het resterende bedrag, veertig miljoen euro, ging naar vader van Neymar, zo claimen Braziliaanse media. De administratiekosten van 171.000 euro komen voor de rekening van Barcelona, dat in de komende vijf jaar wellicht tien miljoen euro extra kwijt is. Als Neymar elke keer in de top drie van de Gouden Bal-verkiezing eindigt, ontvangt Santos een bedrag van twee miljoen euro. De clubs staan in het kader van de transfer ook nog tweemaal tegenover elkaar. De eerste ontmoeting is komende maand, in het Camp Nou, en in een later stadium treden de Catalanen in Brazilië aan. Barcelona heeft verder een eerste optie op talenten van Santos.

Bezig met laden …