voetbalzone

Santos verovert in afscheidsduel Robinho eerste Copa do Brasil ooit

Daniel Cabot Kerkdijk05 aug 2010, 08:43
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2010, 08:43
Advertentie

Santos heeft voor het eerst in haar geschiedenis beslag gelegd op de Braziliaanse beker, de Copa do Brasil. De ontmoeting met Vitoria de Bahia ging woensdag weliswaar met 2-1 verloren, maar in de heenwedstrijd had Santos reeds met 2-0 gewonnen. Voor Robinho is aan zijn tijdelijk verblijf bij Santos inmiddels een einde gekomen. Hij meldt zich op 10 augustus bij Manchester City.

/

Door een doelpunt van verdediger Edú Dracena kwam Santos op slag van rust op voorsprong en leek de tweestrijd zo goed als beslist. Na de onderbreking zorgden Wallace en Júnior voor de ommekeer. Desondanks hield Santos stand en werd de volgende hoofdprijs uit haar bestaan veroverd. In het verleden werd onder meer beslag gelegd op de Copa Libertadores uit 1962 en 1963.

Robinho, die onlangs aangaf graag langer in Brazilië te willen blijven, maakt deel uit van de selectie van Brazilië voor de oefeninterland tegen de Verenigde Staten. Dat geldt ook voor zijn ploeggenoten Paulo Henrique Ganso, Neymar en André. Na het duel in New Yersey reist de dribbelaar af naar Engeland om zich bij Manchester City te melden.

Bezig met laden …