voetbalzone

Santos-voorzitter onthult wat Barcelona moet betalen voor supertalenten

Rian Rosendaal08 apr 2022, 20:37
Laatst bijgewerkt: 08 apr 2022, 20:37
Advertentie

Barcelona moet behoorlijk in de buidel tasten om de Santos-talenten Ángelo en Kaiky over te nemen. Voorzitter Andrés Rueda verklaart in een interview met het Braziliaanse medium Universo Online dat er een totaalbedrag van 55 miljoen euro zal moeten worden neergelegd: 35 miljoen euro voor Ángelo en 20 miljoen voor Kaiky. Barcelona heeft begin 2022 een koopoptie bedongen op de vleugelaanvaller en de centrale verdediger van Santos.

Technisch directeur Mateu Alemany van Barcelona vroeg voorganger Ramón Planes aan het begin van dit seizoen naar spelers van Santos die goed genoeg waren voor de Catalanen en gelijk werden de namen van Ángelo (17) en Kaiky (18) naar voren geschoven. Beide spelers worden al enige tijd gevolgd door scouts van Barcelona. Ángelo wordt gezien als een zeer talentvolle aanvaller, terwijl Kaiky complimenten krijgt voor zijn voetballende kwaliteiten als verdediger.

voetbalzone

Sport meldde in februari nog dat Barcelona geen overhaaste dingen doen met Ángelo. Men wacht eerst tot de talentvolle vleugelaanvaller achttien wordt in december van dit jaar, om dan pas echt over te gaan tot een definitieve transfer. Trainer Xavi heeft sowieso een belangrijke stem in de eindbeslissing rondom de buitenspeler. Diverse clubs uit Engeland zouden in de afgelopen periode aanbiedingen hebben neergelegd bij Santos, dat echter alleen zaken wil doen met Barcelona. De Braziliaanse club is hieraan gebonden door een afspraak die in verband staat met de transfer van Neymar van Santos naar Barcelona in 2013.

Santos ontving destijds 7,9 miljoen euro van Barcelona, dat op die manier een koopoptie in handen kreeg voor drie spelers naar keuze, inclusief Gabriel Barbosa. De aanvaller werd in 2016 echter voor circa dertig miljoen euro verkocht aan Internazionale, tot grote woede en verbazing van Barcelona. De zaak werd aanhangig gemaakt bij de FIFA, dat eiste dat Santos drie miljoen euro zou betalen voor het schenden van de afspraak met de Catalaanse grootmacht. De Brazilianen wisten de boete te omzeilen door Barcelona de eerste optie te geven op twee van de grootste talenten van de jeugdopleiding. Hierdoor lijkt het erop dat Ángelo en Kaiky Santos op korte termijn inruilen voor het Camp Nou.

Ángelo is een vanaf rechts opererende vleugelaanvaller die volgens Sport is gezegend met 'ongelooflijke technische kwaliteiten'. De sterspeler van Santos zei in januari nog in een interview met bovengenoemde Spaanse krant dat hij geschikt is voor het profiel van Barcelona en dat hij onlangs zijn leeftijd al heel volwassen is als speler. Kaiky wordt aangemerkt als een speler met 'een verfijnde techniek en veel persoonlijkheid'. De verdediger wordt zelfs al gezien als toekomstig international van Brazilië.

Bezig met laden …