Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sarina Wiegman plaatst zich met Engeland voor halve finale op WK Vrouwen

Laatste update:

Bondscoach Sarina Wiegman heeft zich met Engeland geplaatst voor de halve finale op het WK Vrouwen. In het Olympisch Stadion in Sydney waren the Lionesses met 2-1 te sterk voor Colombia. Voor rust kwam het elftal van Wiegman nog op achterstand door een doelpunt van Leicy Santos, maar goals van Lauren Hemp en Alessia Russo bepaalden de eindstand in het voordeel van Engeland.

De Engelse vrouwen hadden in de eerste helft hun handen vol aan Colombia, dat als underdog dapper de strijd aanging. Dat leverde het Zuid-Amerikaanse land vlak voor rust zelfs een voorsprong op. Een fraai schot van Atlético Madrid-aanvalster Santos vloog ineens over doelvrouw Mary Earps heen: 0-1. Daarbij mag gezegd worden dat de keepster van Manchester United meer had kunnen doen. Het elftal van Wiegman liet zich door het tegendoelpunt echter niet ontmoedigen en kwam zelfs voor rust al langszij. Werder Bremen-keepster Catalina Pérez liet een bal tot tweemaal toe los, waarna Hemp kon profiteren. Van dichtbij mocht de spits van Manchester City in een leeg doel binnen tikken: 1-1.

Na rust kwam Engeland een stuk sterker uit de kleedkamer. Dat leidde in minuut 63 tot het winnende doelpunt. Bayern München-middenvelster Georgia Stanway stuurde Arsenal-aanvalster Russo weg met een steekbal, die op ietwat gelukkige wijze door de benen van een Colombiaanse verdedigster rolde. Russo toonde zich vervolgens een ware afmaakster, door vanuit een lastige hoek knap raak te schieten: 2-1. In het slot van de wedstrijd slaagde Colombia er niet in de rug te rechten, waardoor Wiegman en haar vrouwen het woensdag in de halve finale mogen opnemen tegen Australië. Het gastland speelde zaterdagochtend al tegen Frankrijk en wist na een 0-0 remise de strafschoppenserie te winnen.

Verwacht jij dat Engeland de wereldtitel pakt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Engeland verdiend gewonnen. Colombia zeer goed gepresteerd, had ze nog meer gegund. Mooi land!

Wel mooi, maar zuur voor Oranje. Want je hebt een coach die een ander land meer succesvol maakt dan haar eigen geboorteland.

12 augustus 2023 om 14:43

Voorlopig heeft ze zowel Engeland als Nederland naar de winst op het EK geleid en staat Engeland in de halve finale, waar ze met Nederland de finale haalde (en verloor).

Dus nóg niet.

12 augustus 2023 om 14:45

Hoezo? Ze wilde een nieuwe uitdaging en dat dit bij een concurrent of ander land is maakt dan toch niet uit?
Ze heeft oranje al veel gebracht en mede daardoor zit ze nu bij Engeland

12 augustus 2023 om 14:45

Ze is met Nederland en Engeland Europees kampioen geworden en heeft met Nederland de WK-finale gehaald, met Engeland nog niet. Dat zal wellicht wel gebeuren, maar ze is met Nederland ook succesvol geweest.

Buiten dat ze een goede coach is, heeft Engeland natuurlijk een groter aanbod aan speelsters. De competitie is ook al een heel groot verschil. Dus totaal logisch dat ze haar horizon verbreed en niet alleen maar bij Nederland blijft.

12 augustus 2023 om 14:50

Nouja Colombia is ook van een ander kaliber dan spanje als tegenstander dus zo gek is het niet he? Barcelona heeft de cl gewonnen waar veel spaanse speelsters spelen.

12 augustus 2023 om 14:51

Denk dat Wiegman ook wel doorhad dat ze met Oranje het maximale eruit had geperst. Toen waren speelsters als Martens en Vd Sanden nog bepalende spelers, maar je merkt dat het wel een tandje minder wordt, al zijn Vd Donk, Groenen en Miedema (weliswaar geblesseerd) nog steeds prima.

En achteraf gezien heeft Wiegman gewoon de juiste keus gemaakt. Zou wat zijn als ze ook nog WK wordt.

12 augustus 2023 om 16:32

Zou het eigenlijk ook veel mooier vinden als een bondscoach ook alleen voor zijn eigen land uit zou mogen komen.

Die keepsters. Dat is toch om je dood te schamen. Hoeft niet zo veel te verwachten, maar dat is toch echt wel heel erg.

12 augustus 2023 om 15:14

Ik zie twee doelpunten hier in het artikel, misschien dat die derde dramatisch is, maar ik heb het idee dat je lekker aan het janken bent. Van de twee doelpunten die hier zichtbaar zijn is er eentje onfortuinlijk (n combinatie met een gebrek aan lengte) en de ander is een verkeerde keuze geweest qua uitkomen, maar ook geen blunder waar je je voor dood moet schamen.

Wat heb jij nog meer gezien, waaruit dan zou blijken dat je geen jankerd bent?

12 augustus 2023 om 16:20

Die andere goal is wel echt lachwekkend

12 augustus 2023 om 18:43

Prima. Kan ik gerust geloven. Maar dan gaat het nog steeds over een keepster en hij heeft het over beide keepsters.

leuke pot, Engeland is voor ook het enige land wat erg leuk speelt.
De keepster van Columbia mijn god dit kan en mag toch niet op dit niveau.

het niveau is zo slecht. spelen voortdurend bal naar verkeerde kleur, koppen bal naar ruimte's op het veld waar niemand staat.

Natuurlijk zijn verwachtingen lager qua atletisch vermogen etc. maar gebrek aan spelinzicht en waar de passes naartoe gaan is echt schrijnend. Dat zijn dingen waar er geen achterstand zou hoeven zijn t.o.v mannen.

Zou wel heel benieuwd zijn hoe Wiegman het zou doen als ze een mannenelftal zou trainen/coachen.

Misschien zou ze dat eens moeten proberen. Mocht ze de finale halen en/of winnen, dan heeft ze er toch wel maximaal gepresteerd en dat is een mooi moment om te stoppen als hoogtepunt

12 augustus 2023 om 16:12

Vrouw /man... deze coach Wiegman heeft een enorme visie, inzicht en kennis hoe topsporters in teamverband op top niveau met elkaar kunnen presteren. Ondanks dat ik als voetbalcoach na 46 jaar nu met pensioen ben, zou ik graag nog een keer een vernieuwde trainers cursus willen volgen met Wiegman als docent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren