voetbalzone

Sarri: ‘Het is duidelijk dat we qua offensieve spelers in de problemen zitten’

Chris Meijer03 jan 2019, 07:48
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2019, 07:48
Advertentie

Chelsea leed woensdagavond andermaal puntverlies en kwam in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Southampton. Maurizio Sarri, manager van the Blues, heeft al eerder laten doorschemeren dat zijn ploeg nog niet zou kunnen meestrijden om de landstitel. Na het duel met Southampton hint de Italiaanse oefenmeester naar versterkingen, vooral in aanvallend opzicht.

“De club weet heel goed hoe ik erin sta. Ik denk dat we wat andere dingen nodig hebben. Ik heb niet de leiding op de transfermarkt. Het is mijn taak om mijn team beter te maken en te zorgen dat we in de eindfase sterker worden. Het is nu aan de clubleiding. Maar het is duidelijk dat we qua offensieve spelers in de problemen zitten”, tekent Sky Sports op uit de mond van Sarri. Chelsea mist momenteel vooral een spits, aangezien Olivier Giroud geblesseerd is en Álvaro Morata niet in een geweldige vorm steekt.

De afgelopen tijd werd Gonzalo Higuaín nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Chelsea. The Blues maakten woensdag al de komst van Christian Pulisic wereldkundig, al wordt de Amerikaan eerst nog een halfjaar verhuurd aan Borussia Dortmund. “Op de bank heb ik geprobeerd mijn werk te doen. Ik denk dat we op tachtig meter van het veld heel goed gespeeld hebben, maar de laatste twintig meter leverde problemen op. Dat moeten we zien op te lossen.”

“Met balbezit hadden we de wedstrijd onder controle, maar we hadden moeite om kansen te creëren. Als je er in slaagt om te scoren, vind je sneller de ruimtes en is het makkelijker om een hele lading kansen te creëren. Wat je vandaag heb kunnen zien, was in de wedstrijden tegen Watford (1-2 winst) en Crystal Palace (0-1 winst) ook al zichtbaar. Zij speelden heel compact en dat maakt het niet gemakkelijk. Je moet het eerste doelpunt maken, anders wordt het moeilijk”, besluit Sarri.

Bezig met laden …